Söimme tänään lounaaksi herkullisia fajitaksia. Fajitakset olivat muuten aika peruskauraa, joten niistä ei sen enempää, mutta salsa oli tällä kertaa jotain uutta. Yleensä olemme tehneet salsan tämän ohjeen tapaan keittelemällä, joskin näitä tuoresalsoja on myös pari kertaa tullut kokeiltua. Nyt kuitenkin osui resepti sen verran hyvin kohdalleen, että päätimme laittaa salsan blogiin. Suosittelemme lämpimästi testaamaan, salsasta tuli tosi herkullista. Sopivan makeaa ja kirpeäntulista, nams! Keltainen paprika ja persilja toivat vielä hauskaa väriä ja salsa näyttikin oikein pirteältä! Ohjeesta riitti salsaa kahdeksaan tortillalättyyn.

  • 6 tomaattia
  • 1 keltainen paprika
  • 1 isohko punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 1 nippu tuoretta persiljaa
  • turaus sitruunamehua
  • mustapippuria
  • chiliä jossain muodossa, tuoreena (paras), tulisena kastikkeena (Pain 100%, toisiksi paras) tai rouheena (huonoin)

Salsa kannattaa valmistaa vähän ennen tarjoamista, jotta se ehtii maustua sopivasti. Pilko tomaatit, paprika, punasipuli ja valkosipulinkynnet kulhoon. Silppua sekaan tuoretta persiljaa. Lisää sitruunamehua muutama ruokalusikallinen ja sekoita.

Lisää 1-2 rkl hunajaa, reilu rouhaus mustapippuria ja chiliä makusi mukaan. Sekoita ainekset huolellisesti, testaa salsan maku, ja laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi ennen tarjoilua.