Löysimme hauskan reseptin Helsingin Sanomista (8.4.2010), avokado-lohipastan jossa oli paljon mielenkiintoisia aineksia. Appelsiini toi erikoisen säväyksen pastaan ja kokonaisuus oli ihan maistuva! Ohjeesta tulee nelisen annosta.

Yksi seikka, jonka takia blogissamme on ollut hiljaista on kamerakatastrofimme. Onnistuimme tuhoamaan kameramme lomareissulla, ja vanhempaan kameraamme emme ole löytäneet mistään laturia joten senkin käyttäminen on mahdotonta. Tämän reseptin kuva on otettu kännykkäkameralla joten jälkikin on sen mukaista. Luultavasti tulemme käyttämään kännykkäkameraa korvikkeena kunnes saamme hankituksi uuden kameran. Koittakaa kestää!

  • 2 kypsää avokadoa
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 1 appelsiini
  • 1,5 dl kermaa
  • 1 rkl sweet chili -kastiketta
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • rucolaa
  • parmesaania
  • mustapippuria, suolaa

Laita pastavesi kiehumaan. Kuumenna kattila tai paistinpannu ja paahda pinjansiemeniä siinä, kunnes ne saavat hieman väriä. Ota sitten siemenet pois pannulta.

Pese appelsiini perusteellisesti ja raasta siitä kuorta noin 1 rkl ja purista mehua 2 rkl. Suikaloi kylmäsavulohi ja kuoritut avokadot.

Keitä pasta. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää sekaan appelsiininkuori ja -mehu sekä chilikastike ja keitä seosta hieman kokoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Valuta pasta ja lisää kattilaan kastikkeen joukkoon. Lisää sekaan kylmäsavulohi, avokadosiivut ja pinjansiemenet. Jaa lautasille, raasta päälle parmesaania ja lisää tuoretta rucolaa. Tarjoile!