Teimme tätä ruokaa viime viikolla Olivia-lehdestä löytämämme herkulliselta kuulostaneen reseptin perusteella. Oli hauska testata myös raakoja rapuja, meille uusi juttu! Ruuasta tuli herkullista ja ravut olivat selvästi mehevämpiä kuin tyypillisesti käyttämämme kypsennetyt ja pakastetut katkaravut. Korianteri olisi ruokaan vielä sopinut, mutta valitettavasti sitä ei lähikaupasta löytynyt ostosreissulla. Pahoittelemme taas surkeaa kuvaa, oli pakko turvautua kännykkäkameraan. Currystä tuli noin kolme annosta.

  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • pieni pala inkivääriä
  • 3 vihreää chiliä (käytimme kaksi tosi isoa punaista ja tuli varsin mietoa)
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1 tl chilirouhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 500 g tomaatteja
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 pkt pakastettuja, raakoja tiikeriravun pyrstöjä
  • suolaa
  • sokeria
  • tuoretta korianteria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipulit ja inkivääri. Pilko myös chilit. Kuullota kaikkia miedolla lämmöllä wokkipannussa öljyssä viitisen minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt.

Lisää sekaan mausteet ja tomaattipyree. Sekoittele ja paista viitisen minuuttia.

Pilko samalla tomaatit puolikkaiksi, purista ylimääräiset nesteet pois kuin sitruunasta, ja pilko sitten puolikkaat pieniksi. Kun toimit näin, ruuasta ei tule vetistä. Lisää tomaattikuutiot pannuun ja paista muutama minuutti, kunnes seos kiehahtaa. Mausta yhdellä-kahdella teelusikallisella suolaa ja sokeria.

Lisää sekaan kookoskerma. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 20-25 minuuttia välillä sekoitellen. Jos ruoka näyttää vielä liian vetiseltä, keitä pidempään.

Lisää joukkoon sulatetut ja kuoritut tiikeriravunpyrstöt ja kypsennä vielä 5-8 minuuttia. Revi sekaan tuoretta korianteria ja tarjoile!