Testasimme jokin aika sitten uutta pakaste-einestuttavuutta, nimittäin Hälsans kökin seesaminugetteja. Nugeteissa oli kiva koostumus ja hieman popcornimainen maku, mielenkiintoista! Ostetaan niitä varmasti uudestaankin, vaikka eivät kyllä olleet puolivalmisteiden parhaimmistoa. Nugettien seuraksi tehtiin paketin ohjeella guacamolea (vaihteeksi ilman kermaviiliä, jota menee normaaliin guacamoleemme) ja kirsikkatomaattisalsaa. Tämä guacamole oli tosi hyvää ja tätä valmistuu varmasti joskus nachojen seuraksikin!

Guacamole:

  • 2         avokadoa
  • 1         pieni sipuli
  • 1/2      sitruunan mehu
  • 1         valkosipulinkynsi
  • maun mukaan kuivattua chiliä

Halkaise avokadot kiven ympäriltä ja irrota puolikkaat toisistaan kääntämällä vastakkaisiin suuntiin. Irrota kivet hakkaamalla niihin veitsi hitusen kiinni ja kääntämällä. Kaiva hedelmäliha ulos lusikalla ja muussaa kulhossa haarukalla.

Silppua sipuli ja kuullota pannussa. Lisää avokadon joukkoon sitruunamehun, silputun valkosipulin (ei kuulloteta) ja chilin kera.

Toimii hyvin vaikka nachojen kanssa. Seesaminugeteillekin sopi kyllä hyvin!

Kirsikkatomaattisalsa:

  • 1/2 pkt      kirsikkatomaatteja
  • 1                valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • chiliä maun mukaan

Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan kulhoon. Silppua joukkoon valkosipuli ja lisää vielä oliiviöljyä ja merisuolaa ja chiliä. Anna maustua.