Aah, mitä ihania kesäpäiviä onkaan ollut! Viime viikonloppuna käytiin grillailemassa ystävällämme Elinalla ja tehtiin grillailuiden seuraksi Hesarin reseptihausta löytyneitä rullia. Nämä rullat houkuttelivat hs.fi etusivulla vapun tienoilla pari viikkoa, mutta tekeminen ei onnistunut lakkojen takia kun kaupoista ei tahtonut löytyä ilmakuivattua kinkkua sitten millään. Odotus kannatti, näistä tuli oikein hyviä. Ohjeesta tulee yhteensä 16 rullaa.

  • 1 pkt          ilmakuivattua kinkkua (8 siivua)
  • n. 50 g       maustettua tuorejuustoa (laitettiin ruohosipulin makuista)
  • 2               keskikokoista - isohkoa päärynää (kypsiä, muttei kuitenkaan ihan pehmeitä)

Kuori päärynät ja puolita. Leikkaa kukin puolikas vielä pitkittäin neljään osaan. Leikkaa sitten paloista pois siemenkotaosat.

Leikkaa ilmakuivatut kinkut puolikkaiksi ja levitä niille hyvin ohuelti tuorejuustoa. Tämä onnistuu parhaiten kun palat ovat vielä kiinni kinkkuja erottavassa muovissa.

Rullaa päärynäpalojen ympärille kinkkua niin että tuorejuusto jää sisäpuolelle.