Muutimme uuteen asuntoon viime kuun lopulla. Muutto ja työkiireet ovat taas viivyttäneet blogaamista mutta eiköhän näitä reseptejä tänne taas vähitellen saada! Tämän ohjeen löysimme herra Oliverin kirjasta Jamien kotona. Alunperin ohje oli pinaattipiirakka, mutta sisälsi maininnan kuinka nokkosia voi käyttää hyvin korvikkeena. Piirakasta tuli aika juustoista, mutta maukasta silti. Ja aina on yhtä hauskaa poimia metsästä ainekset ruokaan kaupan tiskin sijaan.

Pohja:

  • n. 250 g vehnäjauhoja
  • 100 g margariinia
  • 30 g raastettua parmesaania
  • suolaa
  • tuoretta rosmariinia
  • 1 muna
  • loraus maitoa

Täyte:

  • 250 g ranskankermaa
  • 150 g raastettua parmesaania (laitoimme emmentalraastetta täyden pussin, tämä taisi aiheuttaa korostetun juustoisuuden)
  • 2 munaa
  • 2 punasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 175 g nokkosta
  • 100 g kinkkua
  • suolaa, pippuria

Tee ensin pohja. Nypi kulhossa jauhot ja margariiini sekaisin. Lisää sekaan muna ja loraus maitoa ja sekoita. Lisää sitten joukkoon raastettu parmesaani ja rosmariinia ja mausta ripauksella suolaa. Sekoita hyvin ja painele taikina sitten piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kuumenna uuni 190 asteeseen ja esipaista pohjaa 6-8 minuuttia, kunnes se on saanut hitusen väriä.

Kuumenna paistinpannussa loraus oliiviöljyä ja kuullota siinä sipuleita miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Nosta hitusen lämpöä ja lisää sekaan valkosipuli ja asianmukaisesti ryöpätty ja pilkottu nokkonen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista muutama minuutti sekoitellen.

Pane ranskankerma, juustoraaste ja kananmunat kulhoon ja sekoita. Lisää sekaan mustapippuria ja suolaa. Levitä nokkos-sipuliseos piirakkapohjan päälle. Revi sen päälle 100 g kinkkua. Kinkun päälle lusikoi ranskankermaseos tasaiseksi kerrokseksi. Paista piirakkaa 15-20 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea ja täyte hieman jähmettynyt. Ota uunista, anna hetken levähtää ja tarjoile!