Vietettiin Anton syntymäpäivää mökillä ja herkuteltiin oikein kunnolla ilta-auringossa kuohuviinin kera. Erityisesti aterian valkosipuliset lisäkkeet (noi sienet, taivaallista!) onnistuivat loistavasti, possun grillaaminen olisi vaatinut meiltä ehkä hieman enemmän kokemusta, vaikka siitä toki hyvää tulikin. Cajun-mausteseoksen ohje löytyi keittokirjasta The American Grill, jossa sitä käytettiin katkarapujen mausteena.

Cajun-porsas

  • 400 g porsaan sisäfile
  • 0,5 tl cayennepippuria, käytimme kuivattua chiliä tilalla
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 1 tl kuminaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 4 pilkottua valkosipulinkynttä

Sekoita cajun-mausteseoksen ainekset kulhossa ja lisää sekaan kokonainen sisäfile. Hiero maustetta perusteellisesti joka puolelle filettä ja anna marinoitua 2 h - yön yli. Grillaa kokonaista filettä n. 20 minuuttia tai kunnes file on sisältä kypsä.

Valkosipulitäytteiset herkkusienet  

  • 3            valkosipulinkynttä
  • 1 pala   vaaleaa leipää
  • 1 dl       öljyä (lisää tarvittaessa)
  • herkkusieniä

Silppua valkosipuli pieneksi ja sekoita kupissa pieneksi revityn leivän ja öljyn kanssa. Tarkoitus on, että leipä imee itseensä kaiken öljyn, muttei jää mistään kohdasta kuivaksi.

Poista sienistä jalat ja täytä valkosipuliseoksella.

Paista grillissä kunnes sienet alkavat hieman nahistua ja täyte sihisee mukavasti.

Kokonaisena grillatut valkosipulit

  • 1 valkosipuli per syöjän nenä

Leikkaa valkosipuleiden yläpäästä (siitä josta lähtee varsi) ohuehko siivu pois. Määrä on sopiva kun kaikki valkosipulin kynnet näkyvät juuri ja juuri. Paista grillissä leikkauspinta alaspäin parikymmentä minuuttia.