Nyt kun ilmat alkavat taas viiletä (tai no, muuttua enemmän sellaiseksi normaaliksi suomalaiseksi kesäksi), on aikaa taas bloggailullekin. Grillailimme mökillä vaikka mitä ja seuraavat pari postausta onkin omistettu grilliruuille. Näiden vartaiden marinadi on peräisin kirjasta The Asian Grill. Emme edelleenkään täysin vakuuttuneet grillatusta tofusta, mutta etenkin sienten marinoinnissa kastike oli täydellistä. Tai ehkä tofu olisi vaan vaatinut pidemmän marinoimisajan, kuka tietää.

  • 1 pkt         maustamatonta tofua
  • 1               paprika
  • 1 pkt         herkkusieniä

Marinadi:

  • 2              valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 rkl         öljyä
  • 4 rkl         soijakastiketta
  • 4 rkl         riisiviinietikkaa
  • 1/4 tl        valkopippuria
  • 1/4 tl        kuivattua chiliä murskattuna
  • 1 tl           silputtua tuoretta inkivääriä

Sekoita marinadin ainekset laakeassa astiassa. Kuutioi tofu ja pilko paprika sopiviksi varraspaloiksi ja sekoita hyvin marinadiin. Sulje astia kannella tai muovikelmulla ja jätä marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Jos käytät puisia varrastikkuja, muista liottaa niitä vedessä ainakin puoli tuntia ennen käyttöönottoa, jotta ne eivät syty palamaan grillauksen lomassa.

Tofun marinoiduttua työnnä tofupalat vuorotellen herkkusienten ja paprikapalojen kanssa vartaisiin. Sivele herkkusienet hyvin lopulla marinadilla.

Grillaa vartaita viitisen minuuttia sopivasti käännellen. Sivele vartaita grillauksen aikana marinadinjämillä.