Tämän herkullisen reseptin bongasimme Faktasta ja Farfallesta. Teimme ohjeen yhden vaiheen hieman yksinkertaistetusti (käytimme vain yhtä pannua) eikä haitannut menoa yhtään ja ruoasta tuli suussasulavaa! Mangon makeus sopi tosi hyvin yhteen mausteisen curryn kanssa ja tasapainotti ruokaa oikein hyvin. Lisäksi bataatti oli hauska lisä. Ohjeesta riittää neljään annokseen.

  • 1 pieni bataatti
  • puolikas kypsä mango
  • 1 pss isoja katkarapuja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso sipuli
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1,5 rkl currytahnaa (käytimme punaista)
  • 2 tl kalakastiketta
  • 1 puska korianteria
  • peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
  • puolikas tuore habanero tai muuta chiliä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2,5 dl kanalientä

Pilko ensin valmiiksi kaikki ainekset. Pilko bataatti sopiviksi kuutioiksi, mango viipaleiksi ja silppua valkosipuli, sipuli, chili ja inkivääri.

Kuullota ensin sipulia öljytilkassa wokkipannussa muutaman minuutin ajan, lisää sitten sekaan valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuullota hetki ja lisää sekaan currytahna. Sekoita ja paista seosta minuutti-kaksi.

Lisää sekaan kookosmaito, kanaliemi, kalakastike ja bataattipalat. Anna bataattien kypsyä keskilämmöllä 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat sopivan pehmeitä.

Lisää lopuksi sekaan mangosiivut, sitruunamehu ja sulatetut katkaravut. Revi sekaan tuoretta korianteria ja sekoita. Tarjoile curry riisin kera ja revi vielä päälle korianteria.