Vietimme lauantaina vihdoin tupareita. Muutostahan on vasta puolisen vuotta. Pirskeet olivat loistavat, kiitos vielä kaikille vieraille! Ihanan höttöisen mojito-henkisen limekakun ohje on jälleen Emmalta. Miksi etsiä kakkureseptejä muualta kun Emma on kerran tehnyt jo kaikki parhaat ja niitä on vielä koemaistettukin ;)! Emman blogia kannattaa siis käydä kurkkailemassa jos tekee kakkua mieli. Meidän blogi jatkaa tästä edespäin luultavasti muulla kuin kakkulinjalla vaikka sinne päin onkin huolestuttavasti liikuttu viime aikoina... Mutta tätä kakkua kannattaa kokeilla, aivan sairaan hyvää! Uskokaa pois, vaikka me hehkutetaankin kaikkia ruokia siihen malliin, ettei enää varmastikaan tiedä mitä uskoa.

Pohja:

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 50 g voita tai margariinia

Täyte:

  • 5 keltuaista
  • 400 g sokeroitua kondensoitua maitoa (löytyy ainakin hyvinvarustelluista supermarketeista ja etnisistä kaupoista)
  • 5 limen kuori ja mehu
  • 3 valkuaista

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele keksimuruseos tiiviisti vuuan pohjalle ja reunoille. Reunoja ei tarvitse peittää kovin korkealle, muutama sentti riittää (mulla meni vähän liian korkeaksi ja sitä joutui hieman paikkailemaan valmiina...). Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi.

Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.

Vatkaa keltuaiset kulhossa vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito. Pese limet hyvin juuresharjalla ja raasta kuoret täytteen joukkoon. Purista joukkoon myös limejen (Miten lime oikein taivutetaan monikon genetiivissä??) mehu. Tässä auttaa huomattavasti jos limet lohkoo ensin neljään osaan ja hoitaa puristuksen vasta sitten, ainakin jos ei omista sitruspuserrinta. Sekoita mehu hyvin täytteen joukkoon.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 160-asteisen uunin alimmalla tasolla 25 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen syömistä. Meillä kakku tehtiin jo edellisenä päivänä ja se oli jääkaapissa yön yli.

Irrota kakun reunat vuuasta terävällä ja kapealla veitsellä ja aseta tarjolle. Kakkumme otti hieman osumaa yhdessä vaiheessa, joten paikkailtiin kauneusvirheitä limesiivuilla ja siitä tulikin ihan mukavan näköinen koristus.