Tuulin piparipajassa valmistui ihan jauhoista asti itse väännettyjä joulupipareita. Täytyy sanoa, että työtä oli todella paljon siihen nähden, että ei se maku nyt Niin paljon kaupan taikinasta eroa. Mutta saisi näitä kyllä enemmänkin oman maun mukaan maustettua, kannattaa siis ainakin kerran kokeilla tälläkin tavalla. Ohje löytyi äidin reseptiarkistoista.

  • 1 1/2 dl siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 250 g voita tai margariinia
  • 4 tl kanelia
  • 4 tl inkivääriä
  • 2 tl neilikkaa
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • 1 tl maustepippuria
  • 2 munaa
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 9 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Kiehauta siirappi, sokeri, rasva ja mausteet. Jäähdytä seos.

Lisää muna ja sooda-vehnäjauhoseos. Sekoita hyvin ja anna kovettua viileässä seuraavaan päivään.

Ota taikinasta pieniä paloja kerrallaan ja pidä loppua taikinaa jääkaapissa. Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa pipareita joko muotilla tai veitsellä.

Paista pipareita 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat ruskeita, mutta ei palaneita.

Koristele sokerikuorrutteella ja karkeilla.