En tiedä onko viikunoita näkynyt vime aikoina lehdissä erityisen paljon vai mitä, mutta minulla (Tuulilla) on viime aikoina ollut aivan hullu viikunapakkomielle. Olen viettänyt aikaani kaupassa ihastelemassa tuoreita viikunoita ja himoinnut erilaisia viikunaherkkuja.  Sunnuntaina en enää voinut vastustaa kiusausta vaan keittelin Helsingin sanomien ohjeella viikunahilloketta. Söimme hilloketta vaalean maalaisleivän ja erilaisten juustojen kanssa ja täytyy sanoa, että oli varsin herkullista. Tämä tapaus saattaa siis vain pahentaa pakkomiellettä sen poistamisen sijasta, mutta ehkä siitä ei ole niin haittaa. Hilloke oli meidän testaamista juustoista parasta brien ja vuohenjuuston kanssa ja hyvää myös gorgonzolan kanssa.

  • 200 g kuivattuja viikunoita
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl hillosokeria

Pilko viikunat vähintään neljään osaan ja laita kulhoon. Lisää joukkoon sitruunamehu, viinietikka, sokeri, 1 dl vettä ja kanelitanko. Sekoita. Peitä tuorekelmulla ja anna maustua jääkaapissa nelisen tuntia.

Kaada kulhon sisältö kattilaan ja lisää joukkoon 2 dl vettä. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Sekoittele välillä ja lisää tarvittaessa vettä.

Poista kanelitanko ja lisää joukkoon hillosokeri. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna porista 10 minuuttia ja sekoita edelleen. Kun seos näyttää hillomaiselta, ota pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Tarjoa esimerkiksi erilaisten juustojen kera.