Bruschetta on tosi hyvää. Onkin siis hassua, ettemme ole aiemmin tomaattibruschettojen lisäksi muita kokeilleet. Nyt tuli kuitenkin todistetuksi, että myös esimerkiksi sienet sopivat päällysteeksi oikein hyvin! Täytettä riittää noin 5-6 pienehkön leivän päälle.

Täyte:

  • iso loraus oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • n. 1 l tuoreita kantarelleja ja mustatorvisieniä (määrä on hyvin likimainen arvio, meidän sienet oli pakkasesta ja jo valmiiksi paistettuja ja niitä oli n. 4 dl), voit halutessasi käyttää myös herkkusieniä tai siitakkeita, niitä tarvitaan luultavasti hieman vähemmän
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rucola-ruukku

Lisäksi:

  • vaaleaa maalaisleipää
  • muutama valkosipulinkynsi
  • parmesaanilastuja

Valmista ensin täyte: Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota pannulla oliiviöljyssä. LIsää joukkoon sienet ja paista kunnes niistä on irronnut enin neste ja ne ovat lämmenneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta pois levyltä ja revi joukkoon rucola. Sekoita.

Leikkaa leipä viipaleiksi ja paahda leivänpaahtimessa tai uunissa (n. 200 astetta ylimmällä tasolla, vähän aikaa molemmalta puolelta, varo palamista). Hiero leipäviipaleita molemmilta puolilta halkaistun valkosipulinkynnen leikkauspinnalla.

Nostele täyte leipäviipaleiden päälle ja ripottele pinnalle parmesaanilastuja.