No niih, tässäpä ohje siihen uuden vuoden pastasalaattiin. Salaattia oli kokkailtu sekä Lettupannussa että Pumpkin Jamissa, me lisäiltiin vielä vähän ainesosia joukkoon. Salaattimme ei ehtinyt maustua yön yli vaan vain muutaman tunnin ja se olikin selvästi paremman makuista vasta seuraavana päivänä jämiä syödessä. Eli kannattaa tosissaan antaa maustua kunnolla. Salaatti on iso eli juuri sopiva vaikkapa bilepurtavaksi.

  • n. 2/3 annosta valmista, yön yli marinoitua seitania (ohje täällä)
  • 3 rkl öljyä
  • 1,5 rkl curryjauhetta
  • 2 (puna)sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 500 g pientä pastaa (esim. farfalle tai fusilli)
  • 2 dl kermaa
  • 1/2 dl majoneesia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 rkl inkivääriä
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 paprika
  • 1 ruukkupersilja
  • maun mukaan suolaa, oliiviöljyä ja etikkaa
  • 1 lehtisalaattiruukku

Silppua sipulit ja valkosipulit ja kuullota hetki pannulla öljyssä curryjauheen kera. Lisää joukkoon sopivan kokoisiksi suupaloiksi pilkotut seitanpalat ja ruskista.

Keitä pasta, valuta ja huuhtele vielä kylmällä vedellä. Sekoita salaattikulhossa seitanin kanssa. Lisää joukkoon myös pilkottu paprika ja silputtu persilja.

Sekoita keskenään kerma, majoneesi, hunaja ja mustapippuri ja lisää salaatin joukkoon.

Mausta lopuksi maun mukaan suolalla, oliiviöljyllä ja etikalla.

Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Lisää lehtisalaatti joukkoon juuri ennen tarjoilua.