Tämän simppelin reseptin löysimme uudesta keittokirjastamme Meidän keittokirja. Piti saada käytettyä kaapin pohjalta aineksia pois ja näppärästi kaikki tarvittava löytyikin tätä jälkkäriherkkua varten. Parhaiten toscaomenat varmaankin sopisivat vanilijajäätelön kanssa tarjottuna, mutta kaapistamme löytyi vain kermavaahtoa joten siihen oli tyydyttävä.  Keittokirjan mukaan voit myös käyttää halutessasi säilykeomenia tai päärynöitä tuoreina tai säilykkeenä. Ohjeesta tuli neljä annosta.

  • 3-4 isohkoa omenaa
  • n. 80 g mantelilastuja
  • n. 20 g kookoshiutaleita
  • 50 g margariinia
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa

Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko noin neljäsosiksi uunivuokaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Sulata margariini kattilassa ja lisää sekaan muut ainekset. Kiehauta toscaseos keskilämmöllä samalla sekoittaen ja levitä omenoiden päälle. Paista uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia, kunnes toscakuorrute on saanut kivan ruskean värin ja hedelmät ovat sopivasti kypsyneet. Tarjoile vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kera!