Tekeekö mieli proteiinipitoista kasvispastaa, mutta soija eri muodoissaan ja munakoiso on niin nähty? No, tässäpä yksi ratkaisu pulmaan. Improvisoimme pastan itse ja resepti osoittautui toimivaksi. Pavut ja herkkusienet toimivat hyvin yhdessä ja valkosipuli toi kivan säväyksen joukkoon. Annoksesta riitti sopivasti kahdelle.

  • 1 paketti tuoreita herkkusieniä
  • 1 pss pakastettuja vihreitä papuja
  • 1 prk ruokakermaa
  • 1 sipuli tai pari salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • parmesaania
  • mustapippuria, suolaa, rosmariinia, basilikaa

Pilko sipuli ja kuullota paistinpannussa öljytilkan kera. Pilko samalla herkkusienet sopiviksi suupaloiksi ja silppua valkosipulinkynnet. Kun sipuli on sopivasti kuullottunut, lisää sekaan herkkusienet ja paista, kunnes sienistä alkaa hieman lähteä neste.

Kaada sekaan ruokakerma, sulatetut pavut ja valkosipulisilppu. Mausta mustapippurilla, suolalla, basilikalla ja rosmariinilla ja anna porista hellästi keskilämmöllä silloin tällöin sekoitellen. Laita tässä vaiheessa pasta keittymään.

Valuta al denteksi keitetty pasta. Sekoita kastikkeeseen rutkasti tuoretta parmesaania, sekoita, ja tarjoile.