Aurinko paistaa ja pakastaa, täydelliset ilmat luistelulle siis! Talvi-ilmassa vietetyn päivän jälkeen lämmittävä linssimuhennos maistui erityisen hyvältä. Ohje on Jensenin kiusauksesta, tosin muokkasimme sitä taas kaupan valikoiman mukaan, esimerkiksi "ehdottoman tärkeä" kookosöljy jäi pois. Jos sitä teiltä kaapista löytyy niin lisätkää siis 1 rkl ohjeeseen. Tosi hyvää tuli kyllä ilmankin. Muhennoksen voi syödä joko meidän tapaan keittomaisena tai sitten riisin tai leivän kanssa kastikemaisena. Annoksia tulee n. 6-8.

P.S. Linsseistä kannattaa vääntää myös aivan tosi hyvää linssilasagnea!

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 kuivattu chili / 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 1/2 dl punaisia linssejä
  • 7 dl vettä kiehautettuna
  • 1,5 kasvisliemikuutiota
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 3 rkl tomaattipyrettä (tai pikku purkillinen)
  • 1 porkkana
  • 1 keltainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 fenkoli
  • suolaa ja pippuria
  • 1 persiljaruukku

Silppua sipuli ja valkosipulit ja kuullota kattilassa öljytilkassa. Lisää joukkoon mausteet ja punaiset linssit. Kuullota vielä jonkin aikaa.

Kiehauta vesi ja lisää kattilaan kasvisliemikuutioiden kanssa. Anna liemikuutioiden liueta. Lisää vielä tomaattimurska ja -pyree ja anna porista kannen alla 10 minuuttia.

Pese ja pilko porkkana, paprikat ja fenkoli ja lisää kattilaan. Anna porista toiset 10 minuuttia.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Sekoita joukkoon silputtu persilja juuri ennen tarjoilua. Säästä vähän koristeeksi. Tarjoa keittomaisesti leivän kera tai kastikemaisesti riisin kera.