Tätä herkkua loihdittiin jokin aika takaperin. Piti saada pitkästä aikaa lohta pöytään ja reseptejä kaivellessa vastaan tuli useampi linkki jossa puhuttiin pestolohesta. Kaapistakin sattui löytymään sopivasti pestoa ja grana padanoa, joten aineksetkin olivat lähes kasassa. Tarjosimme lohen tilli-kermaviilikastikkeen, keitettyjen perunoiden, salaatin ja valkoviinilasillisen kera ja aijai, kylläpä maistui! Tätä lohta tulemme tekemään toistekin!

  • n. 250 g lohifilettä per syöjä
  • vihreää pestoa
  • raastettua grana padanoa tai parmesaania
  • 1 sitruuna
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 nippu tilliä
  • mustapippuria
  • sitruunamehua loraus
  • 2 tl dijonsinappia

Purista lohen päälle ensimmäiseksi hitusen sitruunamehua. Sitten levitä reilusti pestoa lohen päälle. Raasta päälle parmesaania tai vastaavaa reilusti. Uunita 200 asteessa puolisen tuntia.

Kun lohi on uunissa, sekoita kastike. Lisää kermaviiliin dijonsinappi, mustapippuri, silputtua tilliä sopivasti ja loraus sitruunamehua.

Tarjoile vaikka perunoiden, salaatin ja valkoviinin kera!