Viileänä syysviikkona ja hieman flunssasta kärsiessä teki mieli jotain lämmittävää. Useassablogissa oltiin jo kokkailtu Nigellan tom yam -keittoa ja itse emme koskaan sitä olleet tehneet, joten ei muuta kuin etnokauppaan ja asianmukaiset ruokatarpeet mukaan. Koska kaikki taloudessamme asuvat eivät rakasta yhtä paljon chiliä, niin pistimme chilipalkoja soppaan maltillisesti (silti siitä tuli tulista). Keittoa tuli ohjeesta nelisen annosta.

  • 1,5 litraa kanalientä
  • 1,5 rkl tom yam -tahnaa (etsi etnokaupoista)
  • raastettu limen kuori (korvasimme tällä originaalin ohjeen kaffirlimetin lehdet, joita ei löytynyt. Toimi hyvin näinkin.)
  • yhden limen mehu
  • kuivattua sitruunaruohoa n. 2 tl
  • 4 rkl kalakastiketta
  • 3 thaichilipalkoa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rasia tuoreita herkkusieniä
  • 500 g katkarapuja
  • 5 kevätsipulia
  • tuoretta korianteria

Valmista kanaliemi kattilaan. Lisää sekaan tom yam -tahna, raastettu limen kuori, sitruunaruoho, kalakastike, sokeri sekä pilkotut chilit. Anna sopan kiehahtaa. Pilko herkkusienet ja kevätsipuli sopivan kokoisiksi paloiksi ja lisää sienet sekaan keittoon. Anna porista viitisen minuuttia, lisää sitten sipulisilppu, sulatetut katkaravut ja limemehu. Anna keiton hautua hetki mutta älä kiehauta enää. Kaada soppakulhoihin keittoa ja revi päälle tuoretta korianteria. Tarjoile nenäliinojen kanssa.