Tämä resepti bongattiin Gurmeesta. Marinadi oli kyllä tosi hyvää, sama marinadi käy varmasti moneen muuhunkin ruokaan. Alkuperäisen ohjeen neuvoista piittaamatta paistoimme papupaistoksemme pakastepavuista, sillä tuoreita papuja ei tähän aikaan vuodesta kovin helposti saa, ainoat kaupan tuoreet pavut olivat kaukaa Afrikasta ja näyttivät vähän elähtäneiltä. Wasabi-limekastike oli ihan ookoo, mutta sopisi ehkä paremmin johonkin toiseen ruokaan. Tätä lohta kyllä tehdään toistekin, tuli oikein hyvää! Ei voi mennä pieleen, kun käyttää marinadina teriyakikastiketta, olemme tämän ehtineet toteamaan. Ohjeesta piisaa tavaraa kahdelle.

Lohi ja marinadi:

  • n. 500 g lohifilettä
  • 0,8 dl soijakastiketta
  • 0,2 dl sitruunamehua
  • puolikkaan limen puristettu mehu
  • 0,4 dl teriyakikastiketta
  • 0,4 dl seesaminsiemenöljyä
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl seesaminsiemenöljyä

Papu-siitakesienipaistos:

  • 1 pussi pitkiä ohuita pakastepapuja
  • 1 pkt siitakesieniä (100 g)
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 rkl seesaminsiemenöljyä

Wasabi-limekastike:

  • 1 reilu tl wasabia
  • puolikas lime puristettuna

Aloita marinadin teolla. Sekoita kulhossa soijakastike, teriyaki, sitruuna- ja limemehu, seesaminsiemenöljy ja sokeri. Leikkaa lohifile annospaloiksi ja leikkaa terävällä veitsellä nahka irti. Laita lohipalat marinoitumaan kulhoon ja anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia, voit pitää myös yön yli halutessasi. Meille piisasi kahden tunnin marinointi, sillä akuutti nälkä uhkasi. Sekoittele ja kääntele lohipaloja silloin tällöin.

Valmista sitten wasabi-limekastike (jos tahdot sitä kokeilla, tosiaan mielestämme se ehkä sopii paremmin jonkun muun ruoan kanssa). Sekoita valmiiksi ainekset pienessä kulhossa ja pidä sivussa, kunnes ruoka valmista.

Paahda kuivalla paistinpannulla kuumalla lämmöllä 2 rkl seesaminsiemeniä, kunnes ne saavat väriä, mutta älä polta niitä. Siirrä seesaminsiemenet sitten sivuun odottamaan.

Keitä papuja seitsemisen minuuttia kiehuvassa vedessä ja valuta. Huuhtele pavut kylmällä vedellä. Putsaa ja pilko sieniä hieman pienemmiksi. Kuumenna kattilassa 2 rkl seesaminsiemenöljyä ja paista sieniä muutama minuutti. Lisää sekaan suola ja pippuri. Lisää sitten pavut ja paista muutama minuutti.

Nosta lohipalat marinadista ja taputtele kuivaksi. Lisää paistinpannuun 2 rkl seesaminsiemenöljyä ja paista lohipaloja molemmin puolin muutama minuutti, fileiden paksuudesta riippuen. Ei haittaa, jos lohi jää hieman punertavaksi sisältä. Ripottele valmiiden fileiden päälle seesaminsiemenet ja tarjoile papu-siitakesienipaistoksen kera ja pistä parempiin suihin.