Meille on jäänyt päälle innostus japanilaiseen ruokaan, kenties Joannalla ja Mikolla vietetystä sushi-illasta tai ehkäpä ihanasta uudesta lähiravintolastamme Hoshitosta. Tai sitten Ruokala lokista, mainiosta japanilais-suomalaisesta elokuvasta. Joka tapauksessa ilmojen viilentyessä oli vaan ihan pakko saada miso ramenia, miso-tahnalla maustettua nuudelikeittoa. Tämä on nuudeleiden ja muiden ainesten ansiosta ruokaisampi kuin tavallinen misokeitto, mutta maistuu kuitenkin hyvin samantapaiselta. Täytteeksi voi halutessaan laittaa vähän mitä tahansa: katkarapuja, keitettyä munaa, lihaa, kalaa...

  • 4 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kuivattu chili
  • 2 l vettä
  • 60 g misotahnaa
  • 1/2 kasvisliemikuutio
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 2 rkl seesaminsiemenöljyä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 pkt ramen-nuudeleita
  • 1 porkkana
  • herkkusieniä
  • kiinankaalia
  • 1 pkt maustamatonta tofua

Pilko porkkana, herkkusienet, kiinankaali ja tofu valmiiksi odottamaan.

Silppua inkivääri, valkosipuli ja chili pieneksi ja kuullota tilkassa öljyä kattilan pohjalla.

Kaada kattilaan vesi, misotahna, liemikuutio, soijakastike, seesaminsiemenöljy ja kalakastike. Anna kiehahtaa.

Lisää nuudelit, porkkanat, tofu, herkkusienet ja kiinankaali kiehuvaan keittoon tässä järjestyksessä vuorotellen pitäen ainesten välissä taukoa n. puoli minuuttia.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soija- tai kalakastiketta tai seesaminsiemenöljyä.