Viime syksy oli tosi suppilovahverorikas ja kukaan joka kävi sienimetsällä (tai jolla on sienimetsällä käyviä sukulaisia :) varmasti sai ison saaliin. Meidänkin kaapistamme ja pakastimestamme löytyy reilusti suppilovahveroita ja päätimme testata niitä pizzassa. Harvoin näkee missään suppilovahveropizzaohjetta, mutta kun ne kerran käyvät hyvin suolaisiin piirakoihin, miksipä eivät kävisi pizzaankin. Totesimme tämän todeksi maistettuamme pizzaa, siitä tuli oikein hyvää.

Pohja:

  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl lämmintä vettä
  • 3 dl jauhoja
  • puolikas pussi kuivahiivaa

Täyte:

  • 1 prk tomaattipyrettä
  • luumutomaatteja tai vastaavia
  • paketillinen prosciuttoa
  • reilu kourallinen suppilovahveroita
  • kaksi palleroa mozzarellaa
  • kalamataoliiveja

Sekoita kulhossa pohjan ainekset ja vaivaa kunnolla vartin verran. Jätä nousemaan n. 20 minuutiksi.

Kaulitse sitten pohja ja levitä sille tomaattipyre tai tomaattikastike. Levitä pohjan päälle kinkkusiivut. Levitä päälle oliivit, pilkotut tomaatit ja suppilovahverot. Pilko juustot sopivan kokoisiksi paloiksi ja levitä päälimmäiseksi. Pizza uuniin 250 asteeseen noin 10-15 minuutiksi ja sitten herkuttelua.