Meillä on sunnuntaisin tapana herkutella vastapaistetuilla suklaisilla croissanteilla ja teellä. Emme sentään ole niin ruokaintoilijoita, että alkaisimme sunnuntain aamuhämärässä leipomispuuhiin. Sen sijaan tässä tulee suureksi avuksi ihana puolieines: croissant-taikina suoraan purkista! Laskelmien mukaan noin parinkymmenen (!) viime sunnuntain kokemuksella olemme todenneet tuon aivan loistavaksi keksinnöksi. Suosittelemme muillekin, pähkinä-suklaatahnalla tai ilman :) Tässä lyhyet ohjeet miten tuo taikatemppu tehdään, täysin idioottivarmaa!

  • 1 prk puolivalmista croissant-taikinaa (jemmattu yleensä juusto-osaston tienoille kaupoissa)
  • Nutellaa

Avaa purkki ja irrota croissant-taikinapalat toisistaan. Leikkaa n. 4 sentin viilto croissantin alareunaan. Levitä n. 1 tl nutellaa croissantin alareunaan, rullaa ne ja uunita 200 asteessa n. 10-14 min tai sen aikaa, että croissantit alkavat saada kivasti väriä. Herkuttele teekupposen kera!