Tämäkin ohje bongattiin keittokirjasta Wok - 365 vastustamatonta ohjetta. Teki mieli pitkästä aikaa jotain nuudelisapuskaa ja tämä täytti tehtävän mallikkaasti. Saimme lisäksi vihdoin käytettyä pari kuukautta sitten etnokaupasta hamstraamamme pakastetut friteeratut tofupalat! Korvasimme alkuperäisen ohjeen malesialaisen currytahnan massaman-currytahnalla kun emme parempaa löytäneet, eli ei tätä ruokaa kyllä ihan rehellisesti malesialaiseksi voisi väittää. Väitämme silti, koska se kuulostaa paremmalta! Massaman-nuudelit tuovat ihan erilaisen mielikuvan, massaman-curryssahan on aina mm. perunaakin, jota tässä ei ole. Ruoka on sitten maukkaampaa seuraavana päivänä, kun tofupalat ovat imeneet itseensä vähän enemmän makuja. Ohjeesta tuli kuusi annosta.

  • 250 g munanuudeleita
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulia
  • 1 punainen paprika
  • 2 tuoretta tai kuivattua chiliä
  • 1 iso kesäkurpitsa
  • puolikas kiinankaali
  • 3 rkl malesialaista currytahnaa (tai sopivaa korviketta)
  • 3 dl kookosmaitoa
  • 2,5 dl kasvislientä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 purjo
  • 1 prk mung-pavun ituja
  • 175 g rapeiksi friteerattuja tofupaloja

Kypsennä nuudelit ja valuta ne kylmällä vedellä ja siirrä sivuun odottamaan.

Pilko sipuli, paprika, kesäkurpitsa, valkosipulit, kiinankaali, purjo ja chilit sopiviksi paloiksi. Kuumenna wokki ja lisää öljy. Paista sipulia muutama minuutti. Lisää sitten joukkoon loput pilkotut kasvikset. Paista sekoitellen viitisen minuuttia.

Sekoita wokkiin currytahna ja paista pari minuuttia. Sekoita huolella, jotta kaikki kasvikset maustuvat. Lisää sekaan kookosmaito ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista keskilämmöllä kymmenisen minuuttia.

Kuumenna friteeratut tofupalat (tai friteeraa itse) paistamalla pannulla ja siirrä sivuun odottamaan hetkeksi.

Lisää sitten wokin joukkoon nuudelit. Sekoita koko sotku perusteellisesti sekaisin ja kuumenna. Lisää aivan lopuksi joukkoon idut ja tofupalat. Tarjoile!