Tämä resepti bongattiin Pinterestin kautta. Kyseessä on siis jenkkiläinen snickerskakku, jota ei uuniteta. Siitä tuo nimi. Antto vei tätä töihin tarjoamiseksi ja työkaverit väittivät tykkäävänsä. Mainittakoon, että teimme kakun täysin ohjeen mukaisesti, mutta siitä huolimatta kakku oli varsin vetelää eikä siitä saanut kauniita siivuja. Tätä koitettiin kompensoida laittamalla kakku hetkeksi pakkaseen, mutta ikävä kyllä kävi niin että pohja jäätyi sen verran jämäkästi ettei pohjaa saanut enää kunnolla annokseen mukaan vaan syötiin sitten aluksi pelkkää täytettä :D No, lopulta pohja suli ja iltapäiväkahvitauolla kakku oli kadonnut jo parempiin suihin ja kakku oli kyllä paljon tasapainoisempi kokemus pohjan kera. Pelkkä täyte oli melkoisen makeaa ja täytti kyllä kaikkien makeanhimon tuntikausiksi. Suosittelemme käyttämään vähemmän kondensoitua maitoa ja kenties enemmän kermavaahtoa. Toinen testaamisen arvoinen idea olisi liivatteen maltillinen käyttö.

  • 1 iso paketillinen dominoita
  • 4-5 rkl voita
  • 2 purkkia kondensoitua maitoa
  • 3 snickerspatukkaa
  • 1 pkt tuorejuustoa
  • 1 prk kermaa

Valmista ensin pohja. Voit käyttää ilmeisesti lähes mitä tahansa suklaakeksejä, mutta me käytimme dominoita. Avaa dominot ja raavi täyte pihalle. Muussaa dominot yleiskoneella tai sauvasekoittimella. Lisää sekaan voi ja sekoita kunnolla. Levitä pohja piirakkavuoan pohjalle ja uunita 175 asteessa 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Sekoita seuraavaksi täyte. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja toinen purkki kondensoitua maitoa täysin tasaiseksi. Kaada toinen kondensoitu maito kattilaan ja keitä keskilämmöllä intensiivisesti sekoittaen, kunnes maito alkaa muuttua toffeemaiseksi. Sekoita sitten toffeemainen kondensoitu maito edellisten sekaan. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti joukkoon. Mikäli seos on lämmintä, anna sen jäähtyä ennen tätä vaihetta.

Pilko yksi snickerspatukka pohjan päälle. Pilko toinen snickerspatukka täytteen sekaan ja kaada täyte pohjan päälle. Pilko kolmas patukka koristeeksi kakun päälle. Anna kakun olla jääkaapissa useampi tunti ennen tarjoilua.