Juhannuksen vietolta jäi yli satunnainen valikoima ruoka-aineksia ja niiden pohjalta syntyi tämä salaatti. Vuohenjuusto ja hunajameloni sopivat yhteen täydellisesti ja peruna toi salaattiin mukavasti ruokaisuutta. Kastike onnistui myös oikein hyvin ja oli tosi helppo ja nopea sekoittaa kokoon lasissa kaapista löytyvistä aineksista. Useimmiten tulee laitettua salaatinkastikkeeksi vain öljyä ja etikkaa ja heti saa salaattiin vähän enemmän vivahteita kun lisää tuon peruspohjan joukkoon vähän vaikkapa juuri hunajaa tai sinappia tai sitruunamehua, kalakastiketta, soijakastiketta, valkosipulia jne. Vain mielikuvitus on rajana!

Salaattiin:

  • 6 keitettyä perunaa
  • 1 ruukku salaattia
  • 1 pötkylä vuohenjuustoa
  • 1/2 paprika
  • kourallinen erilaisia pähkinöitä

Hunaja-sinappikastike:

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 korkillinen balsamiviinietikkaa
  • 1,5 tl juoksevaa hunajaa
  • 1,5 tl dijon-sinappia
  • pari rouhaisua mustapippuria

Revi salaatti kulhoon. Pilko sekaan keitetyt ja jäähtyneet perunat, paprika, hunajameloni ja vuohenjuusto.

Paahda pähkinöitä hetki kuivalla pannulla ja lisää joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi lasissa ja sekoita salaattiin.