Tämä lasagne on meidän kasvisruokabravuuri, jolla on tosi hyvä hinta-makusuhde. Ohje on napattu Deko-lehdestä ja ollut kovassa käytössä siitä asti.

10-15   pientä lasagnelevyä
1 pss    emmental-juustoraastetta

Pinaattikastike:

1/2 dl   vettä
300 g   pakastepinaattia
2 prk    raejuustoa
1/2 tl   suolaa
1/2 tl   valkopippuria

Tomaattikastike:

2 rkl     öljyä
2 tlk     yrttitomaattimurskaa
1         iso sipuli
pari      valkosipulinkynttä
1 tl      suolaa
1 tl      mustapippuria
1/2 tl   chilijauhetta

(Me korvasimme tänään puolet pinaatista kesäkurpitsalla, koska kaupassa ei ollut kuin yksi pakastepinaattipussi. Hyvää tuli silti.)

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää jäinen pinaatti sulamaan. Kuullota toisessa kattilassa silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet, anna kastikkeen hautua.

Lisää raejuusto kuuman pinaatin joukkoon, lisää myös mausteet. Lämmitä juustokastike kiehuvan kuumaksi, mutta älä keitä.

Lado lasagnelevyt kastikkeiden kanssa vuorotellen voideltuun vuokaan. Ripottele puolet juustoraasteesta kerrosten väliin. Lisää lasagnen pinnalle tuleva juustoraaste vasta paistamisen puolivälissä. Kypsennä lasagnea uunin keskiosassa noin 40 minuuttia.

627188.jpg