Tänään kokkailtiin sitruunaista risottoa ja katkarapuja. Muokattiin Trendissä ollutta ohjetta vähän opiskelijaystävällisemmäksi...

Risotto:

öljyä paistamiseen
1          sipuli
3          valkosipulinkynttä
1          sitruunan kuori ja mehu
sahramia
3 dl       puuroriisiä (tai risottoriisiä)
1 rkl      viinietikkaa (tai 2 dl kuivaa valkoviiniä)
n. 1 l     vettä
2          kalaliemikuutiota
1 dl       parmesaania raastettuna
nokare   margariinia

Laita kattilaan vesi ja kalaliemikuutiot. Keitä kunnes kuutiot ovat liuenneet veteen. Pidä lämpimänä.

Lorauta toiseen kattilaan öljyä. Lisää hienoksi hakatut sipuli ja valkosipulinkynnet, sitruunankuori ja sahrami. Kuullota hetki miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja kuullota läpikuultavaksi. Lisää sitruunamehua vähitellen ja kalalientä kauhallinen kerrallaan koko ajan hämmentäen. Anna nesteen imeytyä riisiin ennen kuin lisäät lientä. Toista kunnes riisi on kypsää ja rakenne löysää. Lisää sekaan viinietikka ja hauduta kunnes etikkaisuus hieman häviää. Lisää parmensaaniraaste ja nokare margariinia.

Katkarapugremolata:

2         valkosipulinkynttä
maun mukaan lehtipersiljaa
1         sitruunan kuori
haluttaessa myös samaisen sitruunan mehu
0,5 dl   oliiviöljyä
1 ps     pakastekatkarapuja

Sekoita hienoksi hakatut valkosipulinkynnet ja persilja, sitruunan kuori ja mehu ja öljy. Marinoi katkarapuja noin puolesta tunnista tuntiin. Paista kuumalla pannulla ja tarjoile risoton päällä.

597324.jpg