Pohja (tästä tulee 1 pellillinen):


1 dl      kädenlämpöistä vettä
1/2 ps  kuivahiivaa (tai 1/4 paketti tuorehiivaa)
1/2 dl   öljyä
3+n dl  vehnäjauhoja (1/3 määrästä voi hyvin korvata esim. graham-jauhoilla)

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon.

Jos käytät tuorehiivaa, sekoita se murusteltuna veteen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoja ja sekoita veteen. Sekoita loput vehnäjauhot ja öljy joukkoon ja vaivaa palloksi. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Taikinasta pitäisi tulla kiinteä klöntti, joka ei tartu sormiin eikä kulhoon.

Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Kauli leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Tässä on huomattavasti helpompaa käyttää puikulakaulinta kuin normaalia kaulinta.


Täyte:


- tomaattipyreetä
- pari valkosipulinkynttä
- öljyä paistamiseen
- kesäkurpitsa
- paprika
- kokonaisia purkkiherkkusieniä
- feta
- aurinkokuivattuja tomaatteja (ehdottomasti parhaita on Royal-merkkiset basilikaöljyssä, kannattaa kuitenkin varoa, sillä niihin jää koukkuun...)
- kalamata-oliiveja
- juustoraastetta (meillä on aina emmentalia pizzan päälle, keltainen raastettu "mozzarella" on aika mitäänsanomattoman makuista)
- pizzamaustetta

Levitä tomaattipyree koko taikinalätylle.

Kuutioi pieniksi kesäkurpitsa ja paprika ja pilko valkosipuli. Paista pannussa pehmeiksi.

Ripottele täytteet sekaiseen järjestykseen. Laita päälle juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia.

Täytteeksi sopii myös esim. artisokat öljyssä, rucola (paistamisen jälkeen päälle lisättynä), tuore tomaatti jne.

670382.jpg