500 g kalafileetä (käytettiin ahvenfileitä, lohi ja kirjolohi käyvät myös)
1 pussi pakastekatkarapuja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 tuoretta chiliä
1 tl inkivääriä
2 pientä laakerinlehteä
½ tl neilikkaa (tai neljä kokonaista, jos ei ole hienonnettua)
½ tl kardemummaa
½ tl juustokuminaa (jeeraa)
1 tlk kookosmaitoa
1 tl fariinisokeria
1½ tl suolaa
tuoretta korianteria
öljyä
Silppua sipulit ja chilit. Mittaa wokpannuun kaikki mausteet paitsi korianteri ja kuullota niitä sipuleiden ja chilin kanssa muutama minuutti.
Lisää kookosmaito, fariinisokeri ja suola. Kiehauta.
Leikkaa kalafilee reiluiksi paloiksi, ja lisää palat kastikkeeseen. Lisää samalla leijonanosa korianterista pilkottuna. Kypsennä miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia. Juuri ennen syömistä lisää katkaravut jotta ne kuumenevat. Älä keitä niitä sitkeiksi.
Tarjoa riisin kanssa ja ripottele pinnalle koristeeksi loput korianterista.
Kokeilimme samalla uutta riisiä, semmoista sekoitusta jossa on puolet ohraa. Todettiin hyväksi, terveellisempääkin on. Oli paljon maukkaampaa kuin normaali valkoinen riisi.
Kommentit