300 g nauhapastaa
1 kesäkurpitsa
1 pussi pakastekatkarapuja
150 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kananmunankeltuaista
1/2 sitruuna
merisuolaa
Ota katkaravut sulamaan mahdollisimman paljon ennen ruuanlaiton aloittamista.
Pilko kesäkurpitsa ja laita pannulle kypsymään. Laita pastavesi kiehumaan.
Vatkaa munankeltuaiset ja 3 rkl vettä astiassa vesihauteessa kypsentäen. (Me käytettiin muovikippoa, jota pidettiin osittain vedellä täytetyssä kattilassa. Levy oli kakkosella.) Lisää sulatettu voi ohuena norona joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kastikkeeseen puolikkaan sitruunan mehu.
Laita spagetit kiehuvaan veteen ja keitä kunnes ne ovat al dente. Valuta ja lisää joukkoon kastike, kesäkurpitsat, katkaravut ja ripaus merisuolaa. Kuumenna hetki ja tarjoa.
Kommentit