Jälkkäridrinkkien ohje on Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Raparperihilloke:

n. 250 g      tuoretta tai pakastettua raparperia paloina
1/2 dl         sokeria

Lisäksi:

jääpaloja
2-3 cl         passionhedelmälikööriä
ginger alea

Valmista hilloke. Laita raparperipalat ja sokeri kattilaan. Kuumenna kannen alla keskilämmöllä, kunnes raparperista alkaa irrota nestettä. Keitä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes raparperi pehmenee. Soseuta hilloke lastalla painellen tai sauvasekoittimella. Jäähdytä hyvin.

Mittaa lasiin 1/2 dl raparperihilloketta ja laita jäitä päälle. Lisää passionhedelmälikööri ja ginger alea maun mukaan. Sekoita hyvin. Voit sekoittaa ainekset myös shakerilla (voi olla ehkä helpompaa) ja annostella siitä laseihin.

784266.jpg