Alkuperäinen resepti on Nopeat ja näppärät -keittokirjasta. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut katkarapuja. Lisättiin ne kun satuttiin saamaan niitä.

125 g          herkkusieniä
1/2             kurkku
2 kpl           punasipulia
2                valkosipulinkynttä
noin 7-8 dl   vettä
kaksi pkt      katkaravun makuisia nuudeleita
pari rkl        soijakastiketta
1 pss          katkarapuja
noin 1 rkl     kalakastiketta
paistamiseen öljyä

Pese sienet ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa sienet ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkku pitkittäin kahtia ja koverra siemenet pois teelusikalla. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Pilko sipulit ja laita kattilaan öljyn kera. Kuullota hetken aikaa, sitten lisää sienisiivut sekaan. Paista hämmentäen pari minuuttia.

Lisää vesi sekoittaen. Murra nuudelit lyhyemmiksi pätkiksi ja lisää sekaan mausteineen. Kiehauta keskilämmöllä silloin tällöin sekoittaen. Lisää kurkkuviipaleet, soijakastike ja kalakastike ja anna hautua pari minuuttia.

Lopuksi lisää sekaan sulaneet katkaravut. Sekoittele ja anna rapujen lämmetä hetken aikaa, sitten nosta kattila levyltä pois ja tarjoile heti.

746759.jpg