Kokkailtiin soijapihvejä Kasvisruokaa-blogin ohjeella (pienenpienin muutoksin) ja tuli tosi maistuvia! Näiden kanssa sopi hyvin tomaattikastike, jota ollaan tehty useasti myös lihapullien kanssa. Päivän vinkki laiskalle kokkaajalle: eineslihapullista yms. saa paljon houkuttelevamman näköisiä ja makuisia kun ne tarjoaa tomaattikastikkeessa.

Soijapihvit:

1,5 dl      tummaa soijarouhetta
1 dl         korppujauhoja
1            kasvis- tai lihaliemikuutio
1            pieni kesäkurpitsa
1            iso sipuli
2            valkosipulinkynttä
1 dl         juustoraastetta (laitettiin parmesaania)
2            kananmunaa
1 prk       tomaattipyrettä
1 tl         suolaa
chilijauhetta
paprikajauhetta
mustapippuria
oreganoa (laitettiin tuoretta suoraan parvekkeelta, se on edelleen hengissä!)
2 rkl       vehnäjauhoja

Tomaattikastike:

1 tlk          yrttitomaattimurskaa
loraus        oliiviöljyä
pari           valkosipulinkynttä
ripaus        merisuolaa
rouhaus     mustapippuria
hippunen    sokeria
(voi terästää chilillä jos haluaa)

Sekoita kulhossa soijarouhe, korppujauhot ja muussattu liemikuutio. Lisää esim. vedenkeittimessä kuumennettu vesi ja anna turvota.

Raasta kesäkurpitsa ja juusto ja lisää joukkoon. Pilko sipuli ja valkosipuli ja lisää joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

Muotoile taikinasta pullia/pihvejä uunipellille ja paista 225 asteessa n. 25 minuuttia.

Sekoita pihvien paistuessa tomaattikastikkeen aineet kattilassa ja anna hautua. Tarjoa pihvit ja tomaattikastike pastan kera.

741732.jpg