1 prk tonnikalaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl chiliä
0,5 rkl kapriksia
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl majoneesia
0,5 rkl worschesterin-kastiketta
1 lime
suolaa
pippuria
Valuta nesteet tonnikalasta, sitten tyhjennä kalat johonkin astiaan ja sekoittele tasaiseksi. Pilko kapriksia pienemmiksi ja lisää astiaan. Raasta mukaan limen kuori ja purista mehu joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Laita astia jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Muotoile seos pihveiksi ja paista pannulla noin 2 min. Lopuksi laita pihvit vielä uuniin 180 asteeseen viideksi minuutiksi.
Korianterikastike:
1,5 rkl majoneesia
1 prk kermaviiliä
2 valkosipulinkynttä
1 korianteriruukku
1 lime
suolaa
pippuria
Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään. Lisää sekaan hienonnettu valkosipuli. Purista mukaan limen mehu. Pilko koko korianteri kastikkeeseen, mausta suolalla ja pippurilla ja lopuksi sekoita koko sotku kunnolla.
Lisäksi tarvitset burgereihin:
2 Reissumies-sämpylää
2 isoa tomaattia
1 salaatti
kurkkua
chili-ketsuppia
Kasaa purilaiset mainituista aineksista ja tarjoa lohkoperunoiden ja chiliketsupin kanssa.
Lohkoperunat:
4 perunaa
öljyä
grillaus- ja yleismaustetta (tai suolaa, paprikajauhetta ja pizzamaustetta)
Pese perunat hyvin juuresharjalla. Halkaise puolikkaiksi ja puolikkaat vielä 4-5 lohkoksi. Sekoita kulhossa perunat, öljy ja mausteet ja sekoittele kunnes kaikki perunat ovat maustuneet. Levitä perunat uunipannulle ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
Kommentit