Tämä resepti on peräisin Ruokatorstai-keittokirjasta. Alkuperäisessä reseptissä oli mukana myös pekonia ja se tarjottiin leivän päältä, me tarjottiin kastike ihan vaan perunoiden ja salaatin kera.

2,5 dl      kuivattuja suppilovahveroita ja tatteja (tai 5 dl tuoreita sieniä, myös esim. kantarellit ja haperot käyvät hyvin)
1            sipuli
2 rkl        vehnäjauhoja
100 g      voimakasta Koskenlaskija-sulatejuustoa (tai muuta sulatejuustoa)
sientenliotusliemi (meillä tuli n. 1 dl)
1 dl         maitoa tai lihalientä (jos käytät tuoreita sieniä laita 2 dl)
pippuria

Laita kuivatut sienet turpoamaan kuumaan veteen (esim. vedenkeittimestä). Silppua sipuli.

Kuullota sipuleita kattilassa ja lisää joukkoon sienet ja niiden liotusliemi. Anna hautua.

Sirottele joukkoon vehnäjauhot ja lisää juusto sekä maito. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.

Keitä kastiketta n. 10 minuuttia. Mausta pippurilla.

Tarjoa perunoiden ja salaatin kanssa tai vaihtoehtoisesti leivän päällä.

787683.jpg