Jatkettiin tänään eilisellä teemalla ja kokattiin tulista intialaista ruokaa. Ohje on yksi suosikkimme Suuresta aasialaisesta keittokirjasta, tätä on kokattu monta kertaa aiemminkin.

1 pss       isoja katkarapuja pakasteena
1 rkl        öljyä (tai ghitä eli kirkastettua voita)
2            sipulia hienoksi pilkottuna
2            valkosipulinkynttä pilkottuna
2            chilipalkoa pilkottuna
1 tl         jauhettua kurkumaa
2 dl         kookosmaitoa
1 tl         suolaa
(8 currynlehteä)

Kuumenna öljy isossa kattilassa tai wok-pannussa. Lisää sipuli ja kuullota pehmeäksi. Lisää valkosipuli, chili ja kurkuma. Lisää myös currynlehdet jos käytät niitä (hyvää tuli kyllä ilmankin). Paista sekoittaen keskilämmöllä 1 minuutti.

Lisää kookosmaito ja suola. Keitä ilman kantta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja kuumenna kunnes ne ovat sulaneet ja lämmenneet. Älä kuitenkaan enää keitä.

Tarjoa riisin ja vaalean leivän, esim. naan-leivän kanssa. Myös eilen tekemämme jogurtti-mintturaita sopi tämän kanssa loistavasti.

832306.jpg