Tämän perinteistä mausteisemman makaronilaatikon resepti on peräisin Maku-lehdestä. Soijan tilalla voi käyttää hyvin myös jauhelihaa, jota käytettiin myös alkuperäisessä reseptissä. Tuulin mielestä tämä oli tosi herkkua ja makaronilaatikonvihaaja-Anttokin äityi kehaisemaan tätä sanoilla "Ei tämä nyt niin pahaa ole kuin kuvittelin.".

Täyte:

1,5 dl      tummaa soijarouhetta
1/2         kasvisliemikuutio
2            sipulia
2 rkl        soijakastiketta
rouhaus   mustapippuria
1            paprika paloina
4 tl         hunajaa
2 rkl        sitruunamehua
1 tl         paprikajauhetta
1 tl         chilijauhetta
1 tl         juustokuminaa

Muut:

1 l         täysjyväpastaa keitettynä
5 dl        kasvislientä tai rasvatonta maitoa
2           kananmunaa

Laita soijarouhe kulhoon ja murusta päälle puolikas kasvisliemikuutio. Kaada päälle kiehuvaa vettä (niin, että soijarouhe juuri ja juuri peittyy) ja anna turvota.

Silppua sipuli ja kuullota pannulla. Lisää turvonnut soijarouhe, paprika ja mausteet.

Sekoita keitetty pasta ja täyte uunivuuassa. Sekoita munat ja kasvisliemi tai maito keskenään ja lisää vuokaan. Sekoita hieman.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Herkuttele ketsupin kera.

910306.jpg