Tänään oli kokkauksen kohteena herkullinen pasta carbonara. Kaikille maistui, joten suosittelemme.

1 pkt     pekonia (tai pancettaa)
3          kananmunaa
2-4 rkl   maitoa
2 tl       timjamia
50 g      parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria

Pilko pekoni kuutioiksi ja ruskista pannulla noin viiden minuutin ajan käännellen. Keitä samalla pasta.

Sekoita munat, maito ja timjami kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita rutkasti mustapippuria, kun tuntuu että sitä on tarpeeksi niin lisää vielä vähän.

Kaada valutettu pasta ja munaseos pannulle pekonikuutioiden joukkoon ja kuumenna kovalla lämmöllä noin 20-30 sekuntia. Nosta sitten heti liedeltä, jotta munat eivät paistu liian koviksi. Sekoita sekaan puolet parmesaaniraasteesta ja sekoita huolellisesti. Jaa lautasille ja ripottele loppu parmesaaniraaste annosten päälle. Herkuttele!

902128.jpg