n. 600 g porkkanoita
2 isoa sipulia
4-5 valkosipulinkynttä
3 tl jauhettua inkivääriä (tai peukalonpään kokoinen tuore raastettu pala)
1 tlk kookosmaitoa
2 dl vettä
2 tl suolaa
2-3 tl rakuunaa
Kuori ja leikkaa sipulit ja valkosipulit paloiksi. Kuori myös porkkanat ja pilko ne pienemmiksi. Höyrystä kasvikset kattilassa pehmeiksi.
Soseuta kasvikset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella yhdessä kookosmaidon, veden ja inkiväärin kanssa samettimaisen tasaiseksi. Kuumenna keitto uudelleen ja lisää rakuuna ja suola. Sekoittele. Jos haluat keitosta juoksevampaa, voit lisätä hieman vettä. Meistä keiton rakenne oli kuitenkin juuri sopiva. Tarjoile vaikkapa lounaana tai alkuruokakeittona.
Kommentit