Tarjottiin juhlien makeana herkkuna kinuskisuupalojen lisäksi ihanaa porkkanakakkua, jonka ohje on peräisin Tuulin äidiltä.

Pohja:

2         kananmunaa
2 dl      sokeria
1/2 dl   ruokaöljyä (käytettiin oliiviöljyä)
50 g     hasselpähkinärouhetta
1,5 dl    vehnäjauhoja
200 g    porkkanaraastetta
1 tl       kanelia
1 tl       leivinjauhetta

Kuorrutus:

3 dl      tomusokeria
50 g     pehmeää margariinia
100 g    maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia tai Viola ent. Hovi)
1/2 tl    vanilliinisokeria
hasselpähkinärouhetta

Vaahdota keskenään kulhossa munat ja sokeri ja lisää joukkoon öljy. Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään ja lisää munasokeriöljyseoksen joukkoon.

Pingota irtopohjaisen vuuan pohjalle (reunan alle) leivinpaperi ja voitele ja jauhota reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Voit tehdä pohjan jo muutaman päivän etukäteen ja säilyttää jääkaapissa foliolla tai kelmulla peitettynä. Jos teet pohjan samana päivänä, anna sen jäähtyä vähintään 15 minuuttia ennen kuorruttamista.

Kumoa kakku ennen kuorruttamista tarjoiluvadille. Sekoita kuorrutusta varten kaikki ainekset paitsi hasselpähkinärouhe keskenään sileäksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta.

943325.jpg