Iltapalaksi maukasta sipulipiirakkaa. Ohje on Ruokatorstai-keittokirjasta. Pikku vinkki: Jos omistat uimalasit niin niiden käyttö on suositeltavaa valmistusvaiheessa...

Pohja:

100 g      margariinia
2            keitettyä perunaa
1 dl         vehnäjauhoja
1 dl         ruisjauhoja
1 tl         leivinjauhetta

Täyte:

4-5         isoa sipulia
2            valkosipulinkynttä
1 prk       kermaviiliä
1 dl         kermaa tai maitoa
3            munaa
1-3 dl      raastettua mustaleimaemmentalia (juuston voimakkuudesta riippuen)
mustapippuria

Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla pehmeäksi. Anna hetken jäähtyä ja valmista sillä aikaa pohjataikina.

Sekoita huoneenlämpöisen margariinin joukkoon kuoritut ja muussatut perunat ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painele taikina piirasvuuan pohjalle ja reunoille.

Sekoita keskenään munat, kermaviili, maito ja juustoraaste sekä mausteet.

Levitä sipulisilppu piiraspohjalle ja kaada päälle munamaito-juustoseos. Paista 25-30 minuuttia 200 asteessa uunin alaosassa.

868912.jpg