Tehtiin ekaa kertaa itse pestoa ja kyllä kannatti - jo ihanan raikkaan vihreän värin takia. Tarjottiin pesto genovalaisittain trofie-pastan kera. Peston ohje on kirjasta Parhaita ruokaohjeita - Italia.


1      basilikaruukku
3      valkosipulinkynttä
25 g  pinjansiemeniä
50 g  parmesaania
oliiviöljyä

Revi basilikanlehdet tehosekoittimeen (tai huhmareeseen). Jätä pari lehteä jäljelle koristeeksi. Laita joukkoon paloitellut valkosipulit, pinjansiemenet ja parmesaani. Soseuta hetki ja lisää välillä oliiviöljyä oman maun mukaan.

Sekoita valmis pesto kypsän pastan joukkoon ja laita päälle pari basilikanlehteä ja pinjansiemeniä.

Jos pestoa jää yli, se säilyy jääkaapissa tiiviissä purkissa oliiviöljyllä peitettynä hyvänä n. 4 viikkoa

899814.jpg