Jälkkäriksi ihanaa vadelmajäädykettä Suuresta jälkiruokakirjasta. Tämä on luotto-ohje, onnistuu aina ja on mielettömän hyvää. Tästä annoksesta tulee n. 3-5 annosta annoksen koosta riippuen. Yhtä isoa jäädykettä varten kannattaa tehdä kaksinkertainen annos.

2          munankeltuaista
1/2 dl    sokeria
1/2 dl    vettä
2 dl       kuohukermaa
1 pss     pakastevadelmia sulatettuna ja survottuna (tai n. 2 dl)

Sekoita keltuaiset, sokeri ja vesi kattilassa. Kuumenna seosta voimakkaasti vatkaten, kunnes se sakenee. Anna seoksen jäähtyä silloin tällöin vatkaten.

Lisää survotut vadelmat ja sekoita.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele seokseen. Kaada seos annosvuokiin tai yhteen isoon vuokaan ja pistä pakkaseen.

Anna jäätyä pakkasessa 3-5 tuntia tai yön yli.

Ota jäädyke pakkasesta 5-15 minuuttia ennen tarjoamista vuuan koosta riippuen. Kumoa lautasille tai tarjoiluvadille ja koristele esim. kokonaisilla vadelmilla ja tuoreilla mintunlehdillä.

902140.jpg