Ahvenanmaan pannukakku on niin hyvää! Tämä ohje on peräisin Tiede-lehdestä. Annoksia tulee noin kuusi.

1 l       maitoa
1,5 dl   puuroriisiä
2         munaa
3/4 dl   sokeria
1 dl      vehnäjauhoja
1/2 tl   suolaa
1 tl      kardemummaa

Keitä maidosta ja riisistä puuro. Anna sen hautua puolisen tuntia ja jäähdytä.

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti ja lisää puuroon. Sekoita joukkoon jauhot, suola ja kardemumma.

Jos käytät jäännöspuuroa ja taikina tuntuu paksulta, lisää maitoa.

Kaada taikina voideltuun uunipannuun tai -vuokaan (käytettiin irtopohjaista vuokaa, johon oli pingotettu leivinpaperi pohjalle) ja paista 45 minuuttia noin 200 asteessa.

Pannukakku on ahvenanmaalaisinta luumuhillon ja kermavaahdon kera, me kun ei kovin paljon luumuhillosta digata niin syötiin lettuhillon (niin, se on sen nimi, sisältää vaikka mitä hedelmiä ja marjoja) kera. Oli herkkua!

991093.jpg