Lämmittävää keittoa vilpoiseen syyspäivään. Ohje on opiskelijaversio Suuren aasialaisen keittokirjan ohjeesta. Tästä tulee n. 3 annosta.

1 pkt      pakasteseikuutioita (300 g)
1/2 tl      suolaa
1 tl        jauhettua kurkumaa
3           säilöttyä sitruunaruohonvartta (tai 1,5 pitkää tuoretta)
1           sipuli pilkottuna
3           murskattua valkosipulinkynttä
1 tl        jauhettua inkivääriä
1 tl        paprikajauhetta
1/2 rkl    vehnäjauhoja
7,5 dl     vettä
2,5 dl     kookosmaitoa
1/2 dl     kalakastiketta
200 g     somen- tai muita nuudeleita

Ota kala edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan.

Pane palat lautaselle ja ripota päälle suola ja kurkuma. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää sipuli. Kuullota keskilämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista 1 minuutti. Lisää kala, paprikajauhe ja vehnäjauhot ja sekoita hyvin.

Kaada kattilaan vesi, kookosmaito ja kalakastike ja sekoita. Lisää sitruunaruohot ja keitä 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.

Keitä nuudelit kypsiksi ja valuta.

Jaa nuudelit lautasille ja annostele päälle kalakeittoa. Halutessasi voit lisätä päälle esim. tuoretta korianteria tai chilihiutaleita.

997771.jpg