Nopeaa kasviswokkia tällä kertaa. Mukana myös uutuus meidän keittiössä, nimittäin tofu. Vihdoin uskallettiin kokeilla sitä, on tässä pitkään jo pähkäiltykin. Helsinkiläisille ja täällä muuten vaan pyöriville tiedoksi, että Vii Voanista (Hämeentie 3, Hakaniemen kauppahallin vieressä) saa maustamatonta tofua todella halvalla, 1,40 e/500 g (ainakin verrattuna meidän lähi-Alepaan, jossa samaisen tavaran kilohinta oli kuusinkertainen).

Tämä ohje on  muokkailtu Ruokatorstai-keittokirjan ohjeen pohjalta ja annoksia tästä tuli sopivasti kaksi. Tuli tosi maukasta, tehdään varmasti uudestaankin!

Tofu:

200 g      maustamatonta tofua
3 rkl        soijakastiketta
3 rkl        vettä

Loppu wokki:

1 rkl        öljyä
1            sipuli
3            valkosipulinkynttä
1            punainen paprika
6            kuivattua siitakesientä
1/2         kesäkurpitsa
1 tl         currytahnaa (käytettiin mietoa intialaista)
3 rkl        soijakastiketta
1 rkl        hunajaa
chilijauhetta, kalakastiketta

Leikkaa tofu kuutioiksi ja laita soijakastikkeen ja veden kanssa kulhoon marinoitumaan muutamaksi tunniksi. Huom, voit myös käyttää valmiiksi marinoitua tofua, jolloin tämän vaiheen voi jättää väliin.

Liota kuivattuja siitakesieniä kuumassa vesitilkassa vähintään puoli tuntia.

Paista tofu kuumassa öljyssä ja siirrä syrjään.

Suikaloi kasvikset ja paista kuumassa pannussa (kaada mukaan myös sienien liotusvesi). Kuumenna nopeasti ja mausta currytahnalla, soijakastikkeella, hunajalla, chilillä ja kalakastikkeella. Lisää lopuksi tofu kasvisten joukkoon.

Tarjoa riisin kanssa.

1003733.jpg