Ei olekaan vähään aikaan tullut olutarvostelua blogiin laitettua, joten tänään korjataan asia. Alkosta tarttui tällä kertaa matkaan itselleni uusi tuttavuus, nimittäin Ridgeway Brewingin Criminally Bad Elf näin orastavana pikkujouluaikana.

Pikaisen nettiopiskelun perusteella kyseinen panimo tuottaa joka vuosi uuden Bad Elf -oluen, joista uusin Alkosta löytyvä on juurikin tämä Rikollisen Paha Tonttuveijari. Jokainen pahistonttu on ilmeisesti edellistä vahvempaa tavaraa, ja tämäkin linnakundi sisältää jo aika huikeat 10,5 % alkoholia! Kuulemma ainakin Englannissa on saatavilla uudempaa Insanely Bad Elfiä, mutta saatavuudesta täällä suomenmaalla ei ole mitään hajua.

Mutta asiaan. Olut on varsin kirkkaan punertavan väristä, ja tuoksu on aika hedelmäisen ja toffeisen makeahko. Maku on kohtalaisen makea ja varsin toffeinen. Myös hedelmäisyyttä luulen havaitsevani, ja onhan tämä myös melko lämmittävää korkean alkoholipitoisuuden johdosta. Alkaa kyllä olla aivan oman makuni ylärajalla tämän oluen vahvuus, liian isoa huikkaa ei viitsi ottaa jottei alkoholi dominoi suussa. Mutta on tämä kyllä aika hyvää, humalointia on melko runsaasti mikä tähän olueen mielestäni sopii oikein mainiosti!

Mukava uusi tuttavuus kaiken kaikkiaan, harkitsen kyllä uuden pullon ostoa jahka joulu hieman lähenee, tai kenties tutustun tämän tonttusen vähemmän pahiksiin kavereihin, Seriously Bad Elffiin tai kenties Very Bad Elffiin. Tämä pullo menee mukavasti hitaasti nautiskellessa, useampi ei välttämättä uppoaisi kovin helposti. Tässäkin pullossa on jo puolikas sikspäkki! Loppua kohden alkoi jo hieman tökkimään, mutta se johtui osaksi oluen laimistumisesta kun litkin tätä melkein tunnin. Näin vahvaksi olueksi ihan hyvää, mutta ehkäpä jo liian vahvaa omaan makuuni.

Antto Suosittelee -leima, joskin varauksin, ja siinä ja siinä rajoilla.

 1076621.jpg