Lisää pakkasentyhjennystä. Raparperista saatiin aikaiseksi herkullinen paistos Ruokatorstai-kirjan reseptillä. Ulkonäkö taas on vähän mitä on, mutta hei, tämä on englantilainen resepti ja maku oli silti loistava! Mitä rumempaa, sen parempaa on jälleen sanonta paikallaan.

400 g      raparperia paloina
3/4 dl      sokeria
1/2 tl      jauhettua inkivääriä
Murutaikina:
1 3/4 dl   vehnä- tai grahamjauhoja
1/2 tl      leivinjauhetta
35 g       voita tai margariinia
1 dl        fariinisokeria

Pehmitä raparperia kattilassa sokerin ja inkiväärin kanssa. Valuta osa nesteestä ja pane palat matalaan, voideltuun vuokaan.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri. Leikkaa rasva paloiksi ja nypi kuivien aineiden joukkoon.

Levitä murutaikina raparperien päälle ja paista 180-asteisessa uunissa, kunnes kuori ruskistuu. Täällä kyllästyttiin kyllä odotukseen 20 minuutin jälkeen ja kuori oli syödessä ihan samannäköinen kuin oli uuniin mennessäänkin.

Tarjoa lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

1119987.jpg