Maku-lehdestä löytyi tämä mielenkiintoinen pizzaohje, ja päätettiin ottaa se testiin. Hyvää tuli! Tämä pizza kyllä rikkoi ikiaikaisia perinteitämme, sillä juusto laitettiin täytteiden alle, eikä päälle kuten luonnollista on! Tämäkään ei pizzaa kuitenkaan pilannut vaan maistuvaa oli. Mukavan chilistä ja vuohenjuusto maistui tässä aivan ihanalta!

Valmista ensin taikina:

1 dl    lämmintä vettä
0,5 dl oliiviöljyä
puoli pussia kuivahiivaa
3-4 dl jauhoja

Täyte:

150 g     fenkolia
1-2        sipulia

Valkosipulitahna:

10 kpl    valkosipulinkynttä
2-3        tuoretta chiliä
0,5 dl    oliiviöljyä
1 tl       suolaa
0,5 tl     mustapippuria

Pinnalle:

Kaksi palleroa mozzarellaa
100-200 g     vuohenjuustoa
auringonkukansiemeniä
tuoretta basilikaa silputtuna

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valmista sitten taikina. Sekoita aineet kulhossa ja vaivaa taikinaan mukava sitko. Lisää jauhoja taikinaan kunnes taikina ei tartu enää käsiin. Anna kohota liinan alla 30-45 minuuttia.

Paahda seuraavaksi kaikki kasvikset. Leikkaa puhtaat fenkolit suikaleiksi ja sipulit renkaiksi. Irrota valkosipulinkynnet, mutta älä vielä kuori niitä. Voit halutessasi halkaista chilit ja poistaa siemenet, mikäli haluat tahnasta miedompaa. Nosta kaikki kasvikset uunipellille omiksi ryhmikseen ja valuta niille öljyä. Kääntele kasviksia pari kertaa, jotta öljy leviää tasaisesti. Paahda uunissa noin 8-12 minuuttia, varo etteivät kasvikset kuitenkaan mustiksi pala.

Kuori jäähtyneet valkosipulinkynnet ja pilko ne mahdollisimman pieneksi. Pilko myös vastaavalla tavalla chili. Sekoita molemmat kulhossa ja lisää sekaan 0,5 dl öljyä, suola sekä mustapippuri. Sekoita lusikalla. Voit halutessasi soseuttaa sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kauli taikina ja levitä tasaisesti päälle valkosipulichilikastike. Siivuttele kaikki juustot siivuiksi ja levittele siivut tasaisesti pizzan päälle. Lisää päälimmäiseksi fenkolisuikaleet ja sipulirenkaat. Mausta vielä mustapippurilla ja suolalla, mikäli haluat. Lopuksi ripottele päälle auringonkukansiemeniä.

Paista uunissa 250 asteessa noin 10-15 minuuttia. Lopuksi ripottele pizzan pinnalle tuoretta basilikaa ja tarjoa heti!